Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Grundkurs i praktisk blodmorfologi

februari 5 @ 08:00 - februari 7 @ 17:00

Kursen vänder sig till biomedicinska analytiker som nyligen har börjat eller ska börja arbeta med cellmorfologisk diagnostik. Teori varvas med praktik under den tre dagar långa hematologikursen.

Under kursens praktiska del kommer vi att öva tillsammans på att cellklassificera morfologiska fynd från olika blodsjukdomar. Utgångspunkten är normal hematopoes och vi följer vad som händer med cellerna vid olika blodsjukdomar.

Vi arbetar med livebilder på celler via kamera från mikroskopet till dataskärmar. För att tillgodo göra sig kursen är det nödvändigt att deltagarna har en teoretisk grund i hematologi.

Exempel på litteratur i ämnet är:

  • Blodsjukdomar en lärobok i hematologi, Gösta Gahrton & Bengt Lundh.
  • Blood Cells, Barbara J Bain

Kursledare: Karin Olander & Christina Andersson
Datum:
 5-7 februari 2019
Plats: Falu lasarett, Falun
Pris: 8 400 kr. Medlem i IBL 7 400 kr.
Sista anmälningsdag: 22 januari 2019

Anmälan till praktisk grundkurs i blodmorfologi

*Medlemskap i IBL

Villkor för anmälan: Anmälan till IBL:s kurser är bindande och avgiften kommer att debiteras fullt ut vid avbokning efter sista anmälningsdag oavsett orsak. Om du inte kan delta kan din plats överlåtas till någon annan utan extra kostnad. Avbokning och överlåtelse måste ske skriftligen till kansli@ibl-inst.se. IBL förbehåller sig rätten att ställa in kursen vid för få anmälda. För att erhålla medlemsrabatt krävs minst ett års ordinarie medlemskap i IBL vid anmälningstillfället.

Detaljer

Börjar:
februari 5 @ 08:00
Slutar:
februari 7 @ 17:00

Plats

Falu lasarett
Falun,

Arrangör

IBL