Driftchef till enheten för Klinisk kemi, Laboratoriemedicinska kliniken USÖ

Vi söker nu en engagerad och utvecklingsinriktad driftchef till oss på enheten för klinisk kemi på Laboratoriemedicinska kliniken i Örebro

Sök jobbet
Sista ansökningsdag
25 september, 2020

Om tjänsten

Arbetsuppgifter:

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete där du som driftchef är 1:a linjens chef på enheten. Som driftchef svarar du för produktionen inom klinisk kemi med tillhörande ansvar för personal, arbetsmiljö och ekonomi. Enheten omfattar ca 50 medarbetare fördelat på biomedicinska analytiker, kemister och läkare.

Som stöd till driftchefen finns en biträdande driftchef. Driftchefen är direkt underställd verksamhetschefen på kliniken och ingår med övriga chefer i klinikens ledningsgrupp. Klinisk kemi omfattar allmänkemi som i huvudsak utförs på en automationsbana 24/7 samt specialkemi med främst drog- och läkemedelsanalyser.

Utbildning/Kompetenskrav

För uppdraget adekvat utbildning, gärna inom laboratorieverksamhet samt erfarenhet av ledarskap/personalansvar där förmåga till prioriteringar är viktigt. Du är trygg och stabil som chef och vill leda och stimulera till utveckling av verksamheten.

Du är lyhörd med god kommunikativ förmåga mot både kunder och personal och har förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos medarbetarna. Du har god samarbetsförmåga med sidoordnade chefer och stabsfunktioner på kliniken. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för tjänsten.

Anställningsform:

Uppdraget som driftchef är ett tidsbegränsat förordnande på 4 år med möjlighet till förlängning, kopplat till en tillsvidareanställning i grundprofessionen i Region Örebro län.

Tillträde:

Snarast eller enligt överenskommelse

Upplysningar:

Jan Forslid, verksamhetschef
Telefon: 019-602 66 80

Facklig företrädare:

Vårdförbundet, Filip Berner Branzell
Telefon: 019-602 11 35

Naturvetarna, Pia Ågren
Telefon: 019-602 13 37

Vision, Jenny Ramstierna
Telefon: 019-602 11 91

Hemsida:

www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:

2020-09-25

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis samt legitimationsbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:

Laboratorieverksamheten i Region Örebro län är samordnad i en klinik, d v s laboratorierna vid sjukhusen i Örebro (USÖ), Karlskoga och Lindesberg tillhör kliniken. Vi som arbetar här är mycket stolta över våra sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Vi driver en bred verksamhet inom områdena klinisk kemi, bakteriologi, virologi, immunologi, transfusionsmedicin inklusive terapeutisk plasmaferesbehandling, patologi, cytologi och molekylärgenetik. Inom kliniken ryms även verksamhet för instrumentsterilisering. Här arbetar drygt 300 personer med rutindiagnostik, forskning och utveckling samt utbildning.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Sök jobbet

Andra lediga jobb