Studerandemedlemmar

Medlemskapet i IBL är gratis för studerande på biomedicinsk analytikerprogrammet och fram till och med sex månader efter examen.

Kontaktuppgifter

  • Tanja Wijkmark
  • Information

    Medlemskapet i IBL är gratis för studerande på biomedicinsk analytikerprogrammet och fram till och med sex månader efter examen.

  • Kontaktuppgifter

    Kontaktuppgifter

    • Tanja Wijkmark

Nyheter

17 december 2020

Studerandekrönikan: Det måste finnas specialisttjänster där kompetensutveckling efterfrågas och belönas

”Bland de utbildningar som är olönsamma, det vill säga sådana där det privatekonomiskt hade varit mer lönsamt att börja jobba direkt efter gymnasiet istället för att skaffa sig en examen från högskolan, finns exempelvis biomedicinsk analytiker.” Citatet är hämtat från SACO:s livslönerapport, och verkligen inga ord en nästan färdigutbildad biomedicinsk analytiker vill läsa.

15 december 2020

Årets studentuppsats 2020: Differentiering av vild-typ transtyretinamyloidos och hypertensiv hjärtsjukdom

Varje år utser IBL:s vetenskapliga råd årets bästa examensarbete. Alla lärosäten som utbildar biomedicinska analytiker kan nominera ett bidrag, och i konkurrens med flera andra bra bidrag utsågs bidraget från Umeå universitet, ” Differentiering av vild-typ transtyretinamyloidos och hypertensiv hjärtsjukdom”, till Årets studentuppsats 2020. Laboratoriet har ställt några frågor till uppsatsförfattaren Frida Granström.

21 oktober 2020

Tufft och ensamt – men värt det

Laboratoriets nya studerandekrönikör Magda Niewolik skriver om distansstudier och vikten av de kontakter som knyts under studieåren.

24 juni 2020

Studerandekrönikan: Generation corona

Frida Johansson skriver i sin sista studerandekrönika om att ta examen under pågående pandemi och om den efterlängtade uppmärksamheten biomedicinska analytiker fått.

Fler nyheter
Mer läsning för dig som studerar till biomedicinsk analytiker

Är du snart klar med din utbildning?

Du som är i slutet av din utbildning kanske är intresserad av:

lediga jobb för biomedicinska analytiker

Vidareutbildning på avancerad nivå