Enhetschef Klinisk Fysiologi

Område III, Bild- och funktionsmedicin, Klinisk fysiologi
NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 400 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Sök jobbet
Sista ansökningsdag
26 april, 2021

Om tjänsten

Vi söker en enhetschef till Klinisk fysiologi

Klinisk fysiologi bedriver bred funktionell diagnostik inom ett flertal organområden. Hjärtdiagnostik dominerar med bl a hjärtultraljud, arbetsprov, långtids-EKG, myokardscintigrafi och hjärt-MR. Kärldiagnostik är också betydande med bl a halskärlsdoppler, njurdoppler och venöst ultraljud samt perifer tryckmätning. Utöver detta gör vi bl a lungfunktionsundersökningar samt urodynamik och EEG. Övriga nuklearmedicinska undersökningar ingår också i vårt uppdrag och vi har en SPECT/CT kamera på Uddevalla sjukhus och en nyinstallerad SPECT/CT i Trollhättan.

Klinisk fysiologi i NU-sjukvården är en enhet som tillsammans med radiologi och mammografi utgör Kliniken för bild- och funktionsmedicin (BFM). Klinisk fysiologisk avdelning finns på båda sjukhusen, och som chef kommer du vara på båda ställen. På avdelningarna arbetar biomedicinska analytiker,  undersköterskor, läkarsekreterare och läkare, sammanlagt drygt 40 medarbetare.

Då vår nuvarande chef kommer att gå i pension söker vi en ny enhetschef som vill utveckla och driva klinisk fysiologi.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för klinisk fysiologi förväntas du leda, planera och utveckla verksamheten. Vi tänker oss att du blir chef över samtliga personalkategorier på enheten men annat upplägg kan diskuteras. Du ansvarar för personal-, ekonomi-, och verksamhetsfrågor. Du skall se till NU-sjukvården som helhet i ditt arbetsgivaransvar. Du skall ”coacha” dina medarbetare och skapa ett gott arbetsklimat samt ha förmåga att lyfta fram och ta vara på medarbetarnas unika kompetenser.

Hos oss har du chansen att påverka, att utveckla klinisk fysiologi som specialitet samt stärka dess roll i diagnostiken. Du är underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för BFM.

Kvalifikationer

Vi söker en chef med bakgrund inom sjukvården och där kännedom om klinisk fysiologi är meriterande. Du har mycket goda chefs- och ledaregenskaper samt god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Trollhättan

Län

Västra Götalands län

Referensnummer

2021/2013

Kontakt
  • Morgan Persson, Verksamhetschef, 070-3631158
Fackliga företrädare
  • Martin Holgersson, SACO, 010-435 00 00
  • Anna Jihmanner, Vårdförbundet, 010-435 00 00
  • Rowena Lundholm, Kommunal, 010-435 00 00
Sök jobbet