Nyheter

Kategorier
Arkiv
29 maj 2023

Rätten till vård på lika villkor får inte urholkas

Lyssna till den samlade vårdyrkeskårens uppmaning att dra tillbaka förslagen i Tidöavtalet och respektera vårdens yrkesetik, skriver representanter för 40 organisationer.

05 maj 2023

Intressanta dagar på Vårmötet i Klinisk Kemi

Vårmötet i Klinisk Kemi i Göteborg har varit välbesökt och bjudit på ett fullspäckat program. Tanja Wijkmark, IBL och Ida Branzell, Ewa Grönvall och Karin Olander SKKT  har varit på plats. Dagarna har inneburit många intressanta möten och föreläsningar. IBL:s ordförande Maysae Quttineh har bland annat föreläst om psykologisk trygghet. På galamiddagen hyllades alla biomedicinska analytiker. Ni är guld värda!

03 maj 2023

Nätverksträff för handledare

Varmt välkommen till nätverksträff för handledare torsdag den 1/6, kl 11-12.30

26 april 2023

NML-kongressen i Oslo har börjat!

NML-kongressen 2023 i Oslo har bjudit på många intressanta föreläsningar och spännande möten. Kaja Marienborg, BFI:s ordförande öppnade kongressen.

18 april 2023

Vi behöver bli fler!

Debattartikel i Dagens Medicin vill visa hur viktig och betydelsefull vår profession är inom hälso- och sjukvården. Om det är problem med att bemanna laboratorierna med rätt kompetens i ett normalläge, hur skulle då vården fungera i en krigssituation? 

11 april 2023

Internationella biomedicinska analytikerdagen närmar sig med stormsteg!

Den 15 april firar vi vår profession. Ta tillfället i akt att lyfta fram vårt yrke och det bidrag vi alla gör till hälso- och sjukvården. För att hjälpa till med firande finns affischer tillgängliga att ladda ner.

11 april 2023

BMA VET arrangerar webbseminarier under 2023

Nu har datum för BMA VET webbinarium kommit!

11 april 2023

Delta på IFBLS Britta Karlsson Educational Webinar Series!

Detta 90-minuters webinarium är gratis och ett bra tillfälle att lära av internationella kollegor och använda deras kunskap på din arbetsplats.

06 april 2023

Vinn en goodiebag i vår äggmålartävling

Måla ett ägg med biomedicinsk analytikertema och du har chansen att vinna en goodiebag med hemligt innehåll. Tävlingen pågår till och med den 15 april!

05 april 2023

IBL utlyser studentstipendium!

IBL utlyser ett stipendium på 3000 kr för studenter. Stipendiet kan sökas för examensarbete, verksamhetsförlagd utbildning utomlands eller vid annan studieort samt för deltagande på konferenser. För att få stipendium måste du vara medlem i IBL.

Arkiv