14 september 2020 internationellt, Nytt från Laboratoriet

Gabriella Lillsunde Larsson invald IFBLS-styrelsen

IBL:s vice ordförande Gabriella Lillsunde Larsson har länge varit aktiv i internationella professionsfrågor. De närmaste två åren gör hon Anne Lindgren sällskap i styrelsen för världsorganisationen IFBLS.

bellaflagga2

Världsorganisationen IFBLS har som många andra anpassat sig till rådande läge och använder sig av digitala verktyg för sina möten och genomförde lördagen 12 september sitt virtual General Assembly of Delegates där styrelsen för de kommande två åren valdes.

IBL är glada och stolta över att kunna konstatera att vår vice ordförande Gabriella Lillsunde Larsson valdes in som ny styrelseledamot i IFBLS. Lördagens val innebär att det finns två svenska inslag i styrelsen de närmaste två åren eftersom Anne Lindgren varit president 2018-2020 och nu övergår till rollen som past president. Alan Wainwright från Storbritannien valdes till ny president och kommer att sitta på den posten fram till 2022.

Gabriella Lillsunde Larsson, grattis till platsen i IFBLS styrelse! Det har varit på gång ett tag, känns det bra att det äntligen är officiellt?

– Det känns jätteroligt att ha blivit nominerad och sedan också invald! Jag ser mycket fram emot att få arbeta med yrkesrelaterade internationella frågor.

Var det självklart för dig att tacka ja när möjligheten uppstod?

– Lite både och, jag har ett stort intresse för internationella frågor men jag behövde fundera lite utifrån mina andra uppdrag och arbetssituation.

Vilka frågor ser du fram emot att jobba med för IFBLS räkning?

– Jag arbetar idag både med undervisning, klinik och forskning. Jag tror att mina uppdrag framöver i IFBLS kan spegla mitt utbildnings- och forskningsintresse.

Längre intervju med Gabriella Lillsunde Larsson kommer i nästa nummer av Laboratoriet.

 

Gabriella Lillsunde Larsson
Leg. Biomedicinsk analytiker, vice ordförande IBL, Docent i medicinsk vetenskap med inriktning biomedicin

 

Läs mer om världskongressen IFBLS 2021