15 april

Internationella biomedicinska analytikerdagen

Den 15 april är biomedicinska analytikers yrkesdag. Vi firar vår nyckelroll inom diagnostik och behandling av sjukdomar genom att också uppmärksamma allmänheten om vårt viktiga arbete.

Här kan ladda ner IBL:s material för 15 april:

Folder biomedicinska analytikerdagen för utskrift

Folder biomedicinska analytikerdagen 15 april

Flyerr biomedicinska analytikerdagen 15 april

Vinn en goodie-bag i vår äggmålartävling

När ni ändå är i äggmålartagen vill vi att ni deltar i vår äggmålartävling.

Reglerna är mycket enkla, måla ett ägg med biomedicinsk analytikertema och du har chansen att vinna en goodie-bag med IBL:s mössa, vattenflaska och shoppingkasse.

Gör så här:
Måla ett ägg med biomedicinsk analytiker-tema, lägg upp det på Facebook och/eller instagram, och märk ditt inlägg med #stoltbiomedicinskanalytiker (tänk på att göra ditt inlägg offentligt för att vi ska kunna hitta det).

Det går också bra att mejla ditt bidrag till laboratoriet@ibl-inst.se så lägger vi ut bidraget i våra kanaler. Tävlingen pågår fram till och med måndag 15 april och vi lottar fram fem vinnare bland bidragen.

Berätta om ditt yrke 15 april

Vi måste fortsätta berätta om vårt yrke och vår viktiga roll tills alla vet vilka vi är. Varför stannar vården utan biomedicinska analytiker? Varför kallar vi det världens viktigaste jobb?
Använd alltid #stoltbiomedicinskanalytiker när du delar saker om yrket i sociala medier.

Lägg till ett motiv

Använd gärna våra motiv till din profilbild när du postar inlägg på Facebook under dagen (och annars också förstås). Klicka på en av bilderna nedan för att lägga till motivet.