Biomedicinsk analytiker sökes till tuberkuloslaboratoriet i Lund

Letar du efter din nästa utmaning där du ges möjlighet att utvecklas både som person och i din yrkesroll? Trivs du med att arbeta med varierande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor, där ni gör skillnad för våra patienter varje dag? Tveka då inte att söka till oss!

Vi söker nu en medarbetare till vårt tuberkulos-laboratorium. Laboratoriet är ett av fem laboratorier i Sverige för diagnostik av mykobakterier, och är ett Bio-Safety level 3 laboratorium med högre säkerhetskrav än övriga mikrobiologiska laboratorier inom verksamhetsområdet.

Sök jobbet
Sista ansökningsdag
13 november, 2022

Om tjänsten

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Letar du efter din nästa utmaning där du ges möjlighet att utvecklas både som person och i din yrkesroll? Trivs du med att arbeta med varierande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor, där ni gör skillnad för våra patienter varje dag? Tveka då inte att söka till oss!

Verksamhetsområde (VO) klinisk mikrobiologi och vårdhygien i Lund är ett av Sveriges största mikrobiologiska laboratorier. Hos oss arbetar drygt 190 medarbetare inom olika yrkesgrupper och vi analyserar årligen runt 1,3 miljoner prover, där vi har ett analyssortiment som omfattar drygt 200 olika analyser. VO klinisk mikrobiologi och vårdhygien är för vården en central medicinsk konsultplattform som tillhandahåller analyser och expertis inom infektionsdiagnostik och vårdhygien med hög tillgänglighet till all vård och omsorg inom Region Skåne, såväl i offentlig som privat regi. Uppdraget innefattar även viss högspecialiserad verksamhet för hela södra hälso- och sjukvårdsregionen. Laboratoriet har ett akademiskt samarbete med Skånes universitetssjukhus (Sus), ett nära forskningssamarbete med Lunds universitet och deltar i utbildning av biomedicinska analytiker och läkare. Därtill är laboratoriet ackrediterat enligt ISO-15189 och miljöcertifierat enligt ISO-14001.

På enheten för odling och direktpåvisning arbetar cirka 55 medarbetare med två enhetschefer. Vår enhet är organiserad i olika avdelningar, så som urindiagnostik, luftvägsdiagnostik och tuberkulosdiagnostik.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en medarbetare till vårt tuberkulos-laboratorium. Laboratoriet är ett av fem laboratorier i Sverige för diagnostik av mykobakterier, och är ett Bio-Safety level 3 laboratorium med högre säkerhetskrav än övriga mikrobiologiska laboratorier inom verksamhetsområdet.

På laboratoriet använder vi oss av olika metoder och tekniker för diagnostik av mykobakterier vilket gör arbetet omväxlande och utvecklande.
Mikroskopi utförs med olika färgningsmetoder och avläsning sker i både ljusmikroskop och i fluorescensmikroskop. PCR-analyser utförs med realtids-PCR för att påvisa M. tuberculosis-komplexet och utvalda resistensgener. Proven dekontamineras för att därefter odlas ut till två olika odlingsmedier. Ett läses av i ett automatiskt odlingssystem medan det andra läses av manuellt. Artbestämning utförs med molekylärbiologiska tester och resistensbestämning görs i buljonger med tillsatt antibiotika. Inom en snar framtid kommer vi utveckla diagnostiken till att även omfatta NGS (Next generation sequencing).

Du kommer att arbeta i ett litet team bestående av tre till fyra personer. I nuläget är arbetstiden vid tuberkulos-laboratoriet måndag till fredag 07.30-16.30 med en timmes lunch.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker, gärna med mikrobiologi som inriktning. För legitimerade biomedicinska analytiker är det ett krav med språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det är särskilt meriterande om du har praktisk erfarenhet av mikrobiologiskt arbete inom tuberkulosdiagnostik.

Som person har du god analytisk förmåga och arbetar enligt vetenskapliga principer. Vi förutsätter att du är en lagspelare och vi värdesätter god samarbetsförmåga, god kommunikationsförmåga och initiativtagande. Dessutom är du strukturerad, stresstålig och har lätt för att lära. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-11-13

Referensnummer: C106446

Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

 

Kontakt

Kontaktpersoner Facklig företrädare
Maria Rosvall, Enhetschef

046-17 26 05

Helene Raunert, Vårdförbundet

046 – 17 32 50

Ronny Frick, Enhetschef

046- 17 32 38

Lena Dahlgren Johansson, biomedicinsk analytiker tuberkuloslaboratoriet

046-17 13 80

Övrigt

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv  inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård  i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Medicinsk service är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar, med cirka 2 000 medarbetare. Vi möter vårdens behov av ambulanssjukvård, bild- och laboratorieteknik, klinisk träning, laboratoriemedicin och sjukvårdsrådgivning. Den laboratoriemedicinska verksamheten omfattar områdena arbets- och miljömedicin, biobank, genetik, immunologi och transfusionsmedicin, kemi, farmakologi, mikrobiologi samt patologi. Förvaltningen bedriver även forskning och utveckling inom sina områden.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sök jobbet

Andra lediga jobb